‘PVV zette EU-medewerkers in voor verkiezingen’

PVV-Europarlementariër Laurence Stassen heeft Europese medewerkers ingezet in de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen in Limburg. Daarmee overtrad ze de regels, schrijft Spits maandag. Stassen zelf laat in een reactie weten zich altijd aan de regels te hebben gehouden.

Het inzetten van Europese fractiemedewerkers voor andere zaken mag als de PVV dat uit eigen zak betaalt, laat een woordvoerder van het Europees Parlement in een reactie weten. Zij kon nog niet zeggen of dit het geval was.

Als er sterke aanwijzingen zijn dat de medewerkers verkeerd zijn ingezet, wordt Europarlementariërs eerst om opheldering gevraagd. “Als blijkt dat de medewerkers verkeerd zijn ingezet, wordt het geld teruggevraagd.” Als dat niet naar wens verloopt, kan een onderzoek worden ingesteld.

Hoewel Stassen zegt zich altijd aan de regels te hebben gehouden, kon haar woordvoerder niet direct zeggen of de Europese medewerkers zijn ingezet in Limburg en hoe ze zijn betaald.

13 februari 2012, 09:12
©novum