Zweeds koningspaar bezoekt Nederland

De Zweedse koning Carl Gustaf en zijn vrouw koningin Silvia brengen een tweedaags bezoek aan Nederland. Het paar is vrijdag en zaterdag in Nederland op uitnodiging van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

De 67-jarige Carl Gustaf en 70-jarige Silvia komen vrijdagmiddag aan op de Dam. Het koninklijk paar wordt ontvangen in het Koninklijk Paleis, waarna Carl Gustaf samen met Willem-Alexander een seminar van de Zweedse ambassade en Kamer van Koophandel bijwoont.

Máxima gaat ondertussen met koningin Silvia op pad. De twee brengen een bezoek aan De Hogeweyk in Weesp, waar mensen met dementie wonen in een speciaal voor hen gebouwde wijk. Daarna is er nog een rondvaart. ’s Avonds bieden Willem-Alexander en Máxima een diner aan.

Aanleiding voor het bezoek is het verdrag dat Zweden vierhonderd jaar geleden sloot met de Staten-Generaal. Daarin werd afgesproken dat beide landen voortaan ambassadeurs zouden uitwisselen.

20140404 / 095332