Fors meer toeristen verwacht tijdens Pasen

 Ruim negenhonderdduizend buitenlandse toeristen brengen de paasdagen door in Nederland. Dat zijn er 150 duizend meer dan vorig jaar, meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) maandag.

De stijging is te danken aan het feit dat Pasen een stuk later in het seizoen valt. Ook is de weersverwachting beter dan vorig jaar en is het consumentenvertrouwen gestegen.

De buitenlandse toeristen zijn vooral Duitsers (65 procent) en Belgen (25 procent). De rest komt uit andere omringende landen zoals Frankrijk en Groot-Brittannië. Belangrijke trekkers voor de buitenlandse bezoekers zijn de Bollenstreek, de kust en de grote steden.

Het NBTC beschouwt het paasweekeinde traditioneel als de start van het toeristisch seizoen. Naast de vele buitenlandse toeristen gaan nog eens 350 duizend Nederlanders in eigen land op pad, ruim honderdduizend meer dan vorig jaar. Zo’n 250 duizend Nederlands gaan naar het buitenland.

De meeste Nederlanders hebben een lang weekeinde in een bungalow geboekt, maar ook campings zijn populair. Bij goed weer verwacht het NBTC nog meer vakantiegangers.

De vooruitzichten zijn volgens een woordvoerder van weeronline.nl goed. Na een paar koude nachten gaat de temperatuur de komende week geleidelijk omhoog tot ongeveer 20 graden. Hoe het weer er precies uit gaat zien, is nog onduidelijk. Behalve zon is er ook een redelijke kans op buien.

Vorig jaar brachten een stuk minder toeristen de paasdagen door in Nederland vanwege de kou. Zo was het toen op campings veel rustiger dan in eerdere paasweekeinden.