Oud-PVV’ers samen in rechtse fractie

Kamerleden Louis Bontes en Joram van Klaveren vormen samen een nieuwe fractie in de Tweede Kamer. Dat kondigen de twee voormalige PVV-Kamerleden aan in een interview dat Eenvandaag maandagavond uitzendt.

De komende tijd gaan ze hun plannen voor een nieuwe rechtse partij uitwerken. “Er is heel veel ruimte op rechts, de mensen snakken naar een alternatief voor de VVD en de PVV”, zegt Bontes.

Bontes en Van Klaveren vinden dat de PVV op sociaaleconomisch vlak te veel naar links is opgeschoven. Bovendien heeft de partij zich volgens het duo met de roep van partijleider Geert Wilders om ‘minder Marokkanen‘ buiten de politieke realiteit geplaatst.

Van Klaveren stapte vorige maand uit de PVV-fractie. Hij gold als vertrouweling van Geert Wilders en volgde daarmee Roland van Vliet, die ook als eenmansfractie in het parlement opereert. Louis Bontes werd in oktober na een conflict uit de fractie gezet. Het duo krijgt ondersteuning van vier medewerkers.

Zowel Bontes als Van Klaveren waren maandag niet bereikbaar voor commentaar. Roland van Vliet laat desgevraagd weten zich niet aan te sluiten bij het duo en als onafhankelijk Kamerlid door te gaan.