Landelijke storing vertrekborden op stations

Op nagenoeg alle stations in het land hebben de digitale vertrekborden dinsdagochtend te kampen met een storing. Dat meldt een woordvoerder van de NS. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de storing is en hoelang die gaat duren. “We hopen het zo snel mogelijk op te lossen”, aldus de zegsman.

Reizigers wordt geadviseerd om voor actuele vertrektijden en de perrons te kijken op de website van de NS, een van de ov-apps of de gele borden op de stations. NS had plannen om die borden te verwijderen, maar de woordvoerder ontkent dat dinsdag. “De borden blijven op prominente plekken aanwezig op de stations. Ook in de toekomst.”

De aankomst en het vertrek van treinen worden dinsdagochtend ook omgeroepen. Daarnaast wordt extra personeel ingezet om reizigers te helpen. Al met al verwacht de woordvoerder niet veel problemen. “Voor de meeste mensen is dit geen probleem. 99 procent heeft een smartphone. Bovendien valt de storing in de spits, dan weten de meeste reizigers waar ze heen moeten.”

Hij zegt verder dat een storing ‘een keer’ kan gebeuren. “Dat heb je met alle techniek. Je ziet het ook wel eens op de snelweg. Het ziet er alleen even gek uit, die lege borden.”