Elf gewonden bij woningbrand in Den Haag

Bij een brand in een portiekflat in Den Haag zijn maandagavond elf gewonden gevallen. Zij zijn allemaal naar een ziekenhuis gebracht. Dat meldt de veiligheidsregio. De bewoners van zes woningen moesten door rook- en roetschade de nacht ergens anders doorbrengen. De gemeente heeft opvang voor hen geregeld.

De brandweer kreeg rond 21.20 uur melding van een uitslaande brand op de derde etage van het pand aan de Schipborgstraat. Toen brandweerlieden arriveerden, bleek er nog iemand in het gebouw aanwezig te zijn. Na een zoekactie werd deze persoon gevonden en nagekeken door ambulancepersoneel.

Onder de gewonden zijn naast bewoners van de portiekflat ook een aantal buurtbewoners die hulp hadden geboden. Tijdens de bluswerkzaamheden heeft bovendien een hulpverlener lichte verwondingen opgelopen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De politie doet hier samen met het onderzoeksteam van de veiligheidsregio onderzoek naar.