Minder Nederlanders op vakantie in buitenland

 

De komende voorjaarsvakantie gaan minder Nederlanders op vakantie in het buitenland dan vorig jaar. Het aantal vakanties in eigen land blijft gelijk, verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen.

Ongeveer zevenhonderdduizend Nederlanders trekken volgens het bureau de komende weken naar het buitenland. Dat zijn er honderdduizend minder dan vorig jaar. De ANWB schatte zondag al dat ongeveer honderdtachtigduizend Nederlanders de sneeuw opzoeken. Dat zou vrijdag en vooral zaterdag tot drukte leiden op de wegen in het zuiden van Duitsland en in de Alpen.

Zevenhonderdduizend Nederlanders vieren vakantie in eigen land. Meer dan de helft van de binnenlandse vakanties wordt in een bungalow of vakantiehuisje doorgebracht. Dertig procent kiest voor een hotel.

Om te bezuinigen op vakanties zouden Nederlanders korter, minder ver of minder vaak erop uittrekken. Ook wordt minder aan de vakantie uitgegeven. De scholen in het midden en zuiden van Nederland hebben van 18 tot en met 26 februari vakantie. Het noorden heeft van 25 februari tot en met 4 maart vakantie.

14 februari 2012, 09:28 

©