Motief bommelder Schiphol nog onduidelijk


De marechaussee heeft nog altijd geen idee wat het motief was van de 40-jarige Rus die maandag op Schiphol riep dat hij een bom bij zich had. De man wordt dinsdag opnieuw verhoord. Donderdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris, zegt een woordvoerder dinsdag.

De man, die volgens getuigen een verwarde indruk maakte, meldde omstreeks 11.00 uur dat hij een bom bij zich had. Hij gaf zich ruim twee uur later over na onderhandelingen met de marechaussee. Hij bleek geen explosief bij zich te hebben.

De verdachte had zich in een ruimte verschanst vlak bij het Panoramaterras. Wat daar precies is gebeurd, wil de marechaussee nog niet zeggen. Getuigen zeiden maandag dat hij weigerde te betalen bij een restaurant en een wc in vluchtte.

Door de bommelding ontstond veel overlast voor reizigers en het vliegverkeer. Vertrekhal 1 en 2 werden ontruimd en tientallen vluchten liepen vertraging op.

14 februari 2012, 10:01 
©