Petitie tegen PVV-website

Een vakbond voor Polen die in Nederland werken, is een petitie begonnen tegen het meldpunt van de PVV voor overlast door arbeiders uit Midden- en Oost-Europa. De petitie vraagt de Nederlandse autoriteiten de website uit de lucht te halen.

Volgens de vakbond, Polskie Zwiazki Zawodowe w Holandii, is het meldpunt alleen bedoeld om een ‘klimaat van wantrouwen’ te creëren jegens Polen en andere Midden- en Oost-Europeanen. “Dat bewijst dat de PVV immigranten uit Midden- en Oost-Europa apart wil behandelen en dus wil discrimineren.” Omdat discriminatie in strijd is met de grondwet, moet de website worden verboden.

De PVV opende het meldpunt vorige week. Onder andere Europees commissaris Viviane Reding, werkgeversvoorman Bernard Wientjes en de ambassadeurs van diverse Midden- en Oost-Europese landen spraken zich uit tegen het meldpunt.

Hier de meldpunt van de PVV:
 
Hier kunnen mensen de petitie tegen de website van de PVV ondertekenen.
Ook op onderstaande website van Mr. Polska (rapper) kunnen mensen een petitie ondertekenen. Dit keer echter voor een postieve ervaring met Oost-Europeanen.

14 februari 2012, 11:34 
© Demet TV