CIDI roept universiteit op shariageleerde te weren


Het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) roept de Vrije Universiteit in Amsterdam op de Britse shariageleerde sjeik Haitham al-Haddad te weren. Hij is een van de sprekers op een symposium op de universiteit vrijdag en zaterdag.

Al-Haddad staat bekend om expliciete antisemitische uitspraken. Tijdens een preek noemde hij joden de ‘vijanden van God en de afstammelingen van apen en varkens’. Onlangs werd een lezing die Al-Haddad zou geven op de Londense School of Economics om die reden al afgeblazen.

Het CIDI heeft de VU en de Islamitische studentenvereniging die het symposium organiseert dinsdag in een brief opgeroepen al-Haddad geen podium te geven. “Een extremist die zulke haatzaaiende uitspraken doet, kan niet de aangewezen persoon zijn om de meningen van onze toekomstige wetenschappers te vormen”, vindt het CIDI.

14 februari 2012, 15:32 
©novum