‘Hacker kraakt database Philips’

 

Een hacker heeft een server van Philips waarop marketingsites werden gehost, gekraakt. Dat claimt de hacker tegenover ict-nieuwssite tweakers.net. De hacker zou zo zeker tweehonderdduizend e-mailadressen en telefoonnummers hebben gestolen.

Een deel van de inhoud van de database is volgens tweakers.net online gezet. De rest van de persoonsgegevens wil de hacker verkopen op de zwarte markt. Onder de buitgemaakte gegevens zouden ook e-mailadressen en telefoonnummers van Nederlanders zitten.

Volgens tweakers.net is de kwetsbare server inmiddels offline gehaald. Op de webserver zou databasesoftware gedraaid hebben die sinds 2006 niet meer is bijgewerkt. Een woordvoerder van Philips bevestigt tegenover de site dat de webserver is ‘aangetast’, maar wil niet zeggen of de hacker toegang had tot persoonlijke gegevens. Het bedrijf heeft een onderzoek ingesteld.

Volgens Philips bevatte de server zogenoemde microsites, pagina’s voor reclamecampagnes en andere speciale acties. Of mensen op die sites persoonsgegevens konden invullen, is niet duidelijk.

14 februari 2012, 14:46 
©novum