Categories Nieuws Artikelen

‘Europese lijst bezorgde Wilders kopzorgen’

PVV-leider Geert Wilders had grote moeite met het opstellen van de kandidatenlijst voor de komende Europese verkiezingen. Hij had amper vertrouwen in zijn partijgenoten en wilde in eerste instantie zelf lijsttrekker worden. Dat schrijft het AD vrijdag op basis van interne documenten.

 Wilders wilde de kar trekken, omdat hij bang was dat zijn achterban anders niet zou gaan stemmen. Uiteindelijk zag hij van dat plan af, omdat hij zijn zetel in de Tweede Kamer niet wil opgeven.

 PVV-senator Martin van Beek was volgens het AD daarna een van de belangrijkste kandidaten om lijsttrekker te worden, maar die werd na een onhandige mail afgeserveerd als ‘een rat’ en ‘een stoker’. Andere kandidaten kwamen op een ‘lijst boos’ terecht, omdat Wilders vreesde dat ze heibel zouden schoppen.

 De huidige lijsttrekker, Marcel de Graaff, werd volgens de krant pas op het allerlaatste moment gekozen. Na Wilders’ uitspraken over ‘minder Marokkanen’, zou hij weinig andere geschikte kandidaten over hebben.

 2014-05-16