Categories Nieuws Artikelen

Verkrachter geeft zich aan na uitzenden beelden

Een 19-jarige man uit Amstelveen heeft zich donderdag bij de politie aangegeven voor de verkrachting van een 19-jarige vrouw vlakbij Station RAI. In Opsporing Verzocht waren dinsdagavond beelden van de verkrachter uitgezonden. “Daarna zijn veel tips binnengekomen, kennelijk werd het hem te heet onder de voeten”, zegt een politiewoordvoerder.

Eind vorig jaar werd het slachtoffer verkracht toen ze rond 06.00 uur schuilde in een fietstunneltje vlakbij het station. Na de verkrachting liep de dader naar het station, waardoor hij goed in beeld kwam. De beelden werden eerder uitgezonden in een lokaal opsporingsprogramma. Omdat dat geen aanhouding opleverde, werden de beelden ook in Opsporing Verzocht uitgezonden.

Die uitzending leverde volgens de politiewoordvoerder ook een naam op. Hij kon niet zeggen of die naam overeenkwam met de naam van de man die zich nu heeft gemeld.