Cultifest slecht bezocht op eerste dag

Het Cultifest dat dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd is op de eerste dag slecht bezocht. Het bezoekersaantal van vandaag is zo slecht dat sommige bezoekers spreken over een ‘mislukt’ evenement. Dat zeggen bezoekers die vandaag aanwezig zijn op het Cultifest. Ook ondernemers die een stand hebben gehuurd praten over ‘tegenvallende’ bezoekersaantallen.

Zelfs een optreden van de bekende artiest Ali B. heeft niet mogen baten. Bezoekers zeggen dat er vandaag in totaal niet meer dan 3 duizend mensen aanwezig waren tijdens de festiviteiten.

Nu Cultifest zo slecht bezocht is, is het de vraag hoe andere festivals zoals het Multifestijn (20-21-22 juni in de RAI) en Multifestival Europa (6-7-8-9 juni Ahoy) het gaan doen. Bekend van het Multifestijn is dat ook zij in het verleden te maken hebben gehad met zeer tegenvallende bezoekersaantallen.

 

De organisatoren van de verschillende festiviteiten spreken elk jaar weer van 60 tot 100 duizend bezoekers voor hun activiteiten en zullen nu de bezoekersaantallen voor het Cultifest zo tegenvallen, hun hart moeten vasthouden.

Daarnaast blijken veel van de organisatoren de woorden ‘multi’ en ‘culti’ in de namen van de festivals niet waar te kunnen maken. Met die aanduiding doelen zij op de multiculturaliteit tijdens de evenementen, terwijl achteraf bijna altijd blijkt dat de bezoekers allemaal Turken zijn.

 

Het Cultifest wordt dit jaar georganiseerd in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch en duurt tot 1 juni.

 

 

 

 

 

 

© Demet TV

Lees ook: Boze organisator: “Cultifest eerste dag wel succes”