‘Wilders laat officieren van justitie onderzoeken’

 PVV-leider Geert Wilders heeft een medewerker opgedragen alles te weten te komen over de twee officieren van justitie die onderzoeken of hij moet worden vervolgd voor uitspraken over ‘minder Marokkanen’. Dat blijkt uit een mailwisseling, schrijft De Telegraaf donderdag.

 “Google ze s.v.p. Wil alles van ze weten van heden, verleden, politieke affiniteit, lidmaatschappen hockeyclub, eerdere zaken die ze behandeld hebben, schoonmoeders die ze hebben, de hele santenkraam etc. etc. etc.”, zou Wilders hebben gemaild. Uit de mailwisseling zou verder blijken dat Wilders ernstig rekening houdt met een proces en zich al laat bijstaan door strafrechtadvocaat Geert-Jan Knoops.

 Verder is het volgens de krant onduidelijk wat er met de donaties voor de verdediging van Wilders bij het eerdere proces wegens haatzaaien is gebeurd. Tijdens het proces zou de PVV-leider zich hebben gerealiseerd dat hij een rechtsbijstandsverzekering heeft die een groot deel van de proceskosten dekt. Hierdoor zou geld zijn overgebleven. Ingewijden stellen in de krant dat niet duidelijk is wat met dat geld is gebeurd.

 Ingewijden zeggen in de krant verder dat Wilders onmiddellijk twijfelde toen hij vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen op de markt van Loosduinen had gezegd dat hij ‘minder Marokkanen’ wilde. Partij-ideoloog Martin Bosma zou toen hebben aangedrongen de opmerking te gebruiken op verkiezingsavond.

 Voordat Wilders die avond zijn aanhang toesprak, zou een medewerker het publiek hebben geïnstrueerd dat Wilders drie vragen zou stellen en dat het antwoord daarop ‘minder’ moest zijn.

 Wilders schrijft niet van plan te zijn op het artikel te reageren. “Ik reageer nooit op anoniem gelekte stukken, maar ik ben gelukkig niet bang aangelegd hoor en al heel wat bagger gewend inmiddels.” Knoops laat weten dat hij hier geen commentaar op kan geven.