Van Woerkom gaat er ‘vol voor’

Guido van Woerkom wil nog steeds de nieuwe Nationale Ombudsman worden. “Hij gaat er vol voor”, laat een woordvoerder van de ANWB donderdag weten. Wel zal Van Woerkom zich beraden op de uitslag van de stemming in de Tweede Kamer.

De woordvoerder reageert hiermee op het bericht van RTL Nieuws dat Van Woerkom ‘zijn knopen’ zou tellen. Volgens de zegsman kijkt Van Woerkom terug op een ‘goed gesprek’ met de Kamerleden van PvdA, SP en ChristenUnie over zijn benoeming. “We wachten met zijn allen de verkiezing af.” Daarna gaat hij ‘natuurlijk bij zichzelf in beraad’.

De zegsman benadrukt dat Van Woerkom nog steeds graag de nieuwe ombudsman wil worden. “Hij is op missie.” De ombudsman heeft heel veel werk te doen in Nederland, en daar gaat Van Woerkom ook voor, aldus de woordvoerder.