120 aangiftes tegen Samsom en Spekman

Er is ongeveer 120 keer aangifte gedaan tegen PvdA-leider Diederik Samsom en partijvoorzitter Hans Spekman wegens discriminatie. Dat meldt het Openbaar Ministerie vrijdag. Het OM in Amsterdam bestudeert de aangiftes nu. Wanneer daarover een besluit wordt genomen, is nu nog niet duidelijk.

PVV-leider Geert Wilders riep begin april ‘iedereen’ op om aangifte te doen tegen Spekman en Samsom. Het was een reactie op de duizenden aangiftes die hij aan zijn broek kreeg wegens zijn ‘minder minder’-uitspraken over Marokkanen. Wilders vindt dat eerder gedane uitspraken van de twee PvdA’ers veel verder gaan dan de zijne.

Zo zei Samsom in 2011 in NRC Handelsblad dat Marokkaanse jongeren een ‘etnisch monopolie’ op overlast hebben. En Spekman zei in 2008 in Vrij Nederland dat Marokkanen die niet deugen moeten worden ‘vernederd’. Als vrouwe justitie echt blind is, dan moet dit soort uitspraken gelijk worden behandeld, motiveerde Wilders zijn oproep begin april. Onder meer PVV-Kamerlid Fleur Agema gaf daaraan gehoor.