Categories Nieuws Artikelen

Vertragingen op spoor door blikseminslagen

Door blikseminslagen en uitloop van werkzaamheden is dinsdagochtend op verschillende trajecten vertraging ontstaan op het spoor. Onder meer tussen Arnhem en Nijmegen en rond Zaandam konden treinen niet of nauwelijks rijden, zegt een woordvoerder van de NS. Vanwege het noodweer ligt ook het treinverkeer van en naar Duitsland plat.

De bliksem sloeg dinsdagochtend op twee plaatsen in op het spoor. Tussen Wolfheze en Ede-Wageningen is geen vervoer mogelijk en tussen Arnhem en Nijmegen rijden minder treinen. Eerder reden ook tussen Den Bosch en Oss geen treinen vanwege een blikseminslag maar daar zijn de beperkingen inmiddels voorbij. Dat geldt ook voor het treinverkeer rondom Zaandam dat door uitloop van werkzaamheden plat lag.

In Duitsland is het treinverkeer ernstig ontregeld vanwege de fikse onweersbuien. De internationale trein van Amsterdam naar Frankfurt kan daardoor niet rijden. Ook tussen Venlo en het Duitse Kaldenkirchen is geen treinverkeer mogelijk. Reizigers wordt geadviseerd hun reis uit te stellen.