Den Haag heeft ook coalitieakkoord

Den Haag krijgt bijna drie maanden na de gemeenteraadsverkiezingen een nieuw college. D66, de Haagse Stadspartij, PvdA, VVD en CDA presenteren donderdagmiddag hun coalitieakkoord. Dat gebeurt om 14.00 uur in de voormalige Caballerofabriek in de hofstad, meldt de gemeente. Eerder op de dag bleek dat ook Amsterdam een nieuw college heeft.

De Haagse coalitie heeft de bouwplannen voor het omstreden cultuurpaleis met de naam Spuiforum geschrapt. Er komt wel een ander gebouw waar het Nederlands Dans Theater, het Residentie Orkest, het Koninklijk Conservatorium en de stichting Dans- en Muziekcentrum een thuis vinden.

De afgelopen dagen werd bekend dat de partijen investeren in zorg, economie en armoedebestrijding. Ook wil het nieuwe college dat er een oplossing komt voor de Scheveningse pier die sinds oktober is afgesloten, weet Omroep West.

Grote afwezige in de coalitie is de Haagse afdeling van de PVV, na D66 de tweede partij van de hofstad met zeven zetels. Het Haagse politieke landschap is na de verkiezingen van 19 maart flink versnipperd. De gemeenteraad telt 45 zetels, die worden bezet door veertien partijen die in grootte variëren van een tot acht zetels.

2014-06-12