Wilders: verbreek betrekkingen met Saudi-Arabië

Nederland moet de diplomatieke betrekkingen verbreken met landen als Saudi-Arabië en Qatar, omdat die verantwoordelijk zijn voor het financieren van terrorisme. Dat stelt PVV-leider Geert Wilders in een woensdag gepresenteerd tienpuntenplan tegen ‘islamterreur’.

Jihadreizigers die vertrekken naar Syrië, Irak of elders moeten de Nederlandse nationaliteit verliezen en als ze terugkeren worden opgesloten, zegt Wilders. Moskeeën, scholen en andere organisaties die Syriëgangers steunen moeten worden gesloten. Verder pleit Wilders opnieuw voor een immigratiestop uit islamitische landen en de herinvoering van grenscontroles.

“Terroristen die dood en verderf zaaien in Syrië en Irak mogen nooit de kans krijgen om in Nederland hetzelfde te doen. Deze islamitische misdadigers zijn een gevaar voor onze samenleving. Dit kwaad moet keihard worden aangepakt”, zegt Wilders.

Het punt over de betrekkingen tussen Nederland en Saudi-Arabië is opvallend, omdat die ernstig zijn bekoeld vanwege een de anti-islamstickers die Wilders heeft verspreid. Nederlandse bedrijven zeggen dat ze worden geboycot.

2014-06-18