Onrustig in Den Haag na winst Oranje

De politie in Den Haag heeft woensdagavond na de winst van Oranje op Australië moeten ingrijpen om feestvierende voetbalfans in toom te houden. Er werd onder meer zwaar vuurwerk afgestoken en met fruit en eieren naar de politie gegooid. De politie pakte acht mensen op.

 Volgens de politie gingen direct na het laatste fluitsignaal op meerdere plekken in de stad mensen de straat op om de 3-2 overwinning te vieren. Een van de opgepakte mensen is een 19-jarige recidivist die twee jaar geleden tijdens het EK ook al in de fout ging. Hij had daarom een gebiedsverbod voor het stadsdeel Laak, maar hield zich daar niet aan.

 De agenten die werden bekogeld bij het Kaapseplein pakten twee verdachten op. Andere onruststokers werden door de politie verjaagd.

 2014-06-19