Categories Nieuws Artikelen

SBS discrimineerde mannen met wasmachineactie

Mannen die bij een actie van SBS graag een wasmachine wilden winnen, werden door het mediabedrijf gediscrimineerd. Dat heeft het College voor de Rechten van de Mens donderdag bepaald na een klacht van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA).

SBS gaf eind vorig jaar tien wasmachines weg, maar alleen moeders en dochters konden die winnen door een leuke foto van hen samen in te sturen. Dat was volgens SBS niet meer dan logisch, aangezien vrouwen vaker de was doen dan mannen.

Het College voor de Rechten van de Mens, dat de taken van de Commissie Gelijke Behandeling heeft overgenomen, oordeelt nu dat hierdoor sprake was van uitsluiting van mensen. Mannen werden gediscrimineerd.

Het MDRA, dat in actie kwam toen het van een man een klacht over de reclame kreeg, gaat volgende week een brief sturen naar SBS, aldus een woordvoerder. “Daarin gaan we vragen of ze dit soort wedstrijden niet meer uitschrijven, of dat ze deze wedstrijd voor iedereen toegankelijk maken. Want ook mannen doen weleens de was.”

2014-06-19