Categories Nieuws Artikelen

UPC publiceert geheime telefoonnummers

De geheime telefoonnummers van tienduizenden klanten van telecom- en internetprovider UPC zijn in papieren en digitale telefoongidsen terechtgekomen. Dat bevestigt een woordvoerder van UPC vrijdag na berichtgeving op de website tweakers.net.

Ruim zestigduizend klanten zijn geïnformeerd over de fout. Het is onduidelijk of al deze mensen ook daadwerkelijk de dupe zijn geworden van een foutje in het computersysteem. “Maar we nemen het zekere voor het onzekere”, aldus de zegsman.

Het gaat om klanten die tussen januari 2011 en 28 mei van dit jaar een wijziging hebben doorgegeven in de diensten die zij bij UPC afnemen. Door een fout werd de voorkeur om een nummer geheim te houden, automatisch omgezet naar openbaar maken. “Toen we hier eenmaal van wisten, hebben we direct ingegrepen”, zegt de woordvoerder.

De nummers zijn uit de digitale gidsen verwijderd. Ze staan ook niet in de volgende editie van de papieren telefoongids. Klanten kunnen gratis een nieuw geheim nummer krijgen als ze dat willen.

Vodafone maakte in maart een soortgelijke blunder. Toen werden ook onbedoeld de gegevens van tienduizenden klanten in de telefoongids gepubliceerd en doorgegeven aan nummerinformatiediensten.

2014-06-20