CBR schorst examinator wegens mogelijk gesjoemel

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft een examinator uit de regio Noord-Holland geschorst wegens vermoedens van gesjoemel met rijexamens. Om hoeveel examens het gaat en om welke rijschool is niet bekendgemaakt. Onderzocht wordt wat er precies is gebeurd. Tot die tijd wil het CBR geen toelichting geven.

Volgens het CBR zijn signalen binnengekomen ‘over de integriteit bij het uitoefenen van het vak’ door de medewerker. De examinator zit gedurende het onderzoek thuis.

 Vorige maand meldde RTL Nieuws dat jaarlijks tientallen mensen die zakken voor het rijexamen of zelfs helemaal geen examen hebben gedaan, toch een rijbewijs kunnen aanvragen bij de gemeente. Dit wordt nog onderzocht, maar het CBR heeft al gezegd zich niet in het beeld te herkennen. Deze kwestie zou niets te maken hebben met de schorsing.

Het CBR heeft ongeveer zevenhonderd examinatoren in dienst. Jaarlijks nemen zij gezamenlijk zeshonderdduizend examens af. Een verbeterplan moet de fraude met theorie- en praktijkexamens terugdringen.

2014-06-20