Twee gewonden bij steekpartij juwelier Amsterdam

Twee mannen zijn gewond geraakt bij een steekpartij bij een juwelier of goudinkoper in Amsterdam-West. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd, zegt een woordvoerder.

Even na 11.30 uur verlieten twee mannen gewond de winkel in de De Clerqstraat in stadsdeel Oud-West. Een van hen is in die straat door een ambulance opgehaald en de ander bij de Elisabeth Wolffstraat.

De woordvoerder kon niet zeggen of sprake was van een overval. “Het kan zijn dat een van de gewonden een dader is.” Een getuige zei tegen stadszender AT5 dat een van de gewonden de eigenaar van de zaak is.

 

Update:

Bij een steekpartij bij een goudhandel in de Amsterdamse De Clercqstraat is donderdag een dode gevallen. Het gaat om een nog onbekende man, meldt het Openbaar Ministerie. De mede-eigenaar van de winkel is zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. Hij wordt gezien als verdachte.

Twee mannen verlieten even na 11.40 uur de winkel Goudspeurders in de De Clercqstraat in stadsdeel Oud-West. Een van hen rende de nabijgelegen Elisabeth Wolffstraat in. Hij zakte daar gewond ineen. De man is later in een ziekenhuis overleden, aldus het OM.

Het OM wil nog niet zeggen of het een overval betreft. “Het rechercheteam houdt nog alle opties open”, aldus het OM. De mede-eigenaar wordt als verdachte aangemerkt. Hij krijgt op deze manier zwijgrecht en kan een advocaat in de arm nemen.

Ooggetuigen zeiden tegen Het Parool dat de mede-eigenaar met een vleesvork in zijn borst naar buiten kwam. Hij werd ter plekke gereanimeerd en daarna naar een ziekenhuis vervoerd. Een andere betrokkene zou via de Jan Evertsenstraat zijn gevlucht, aldus de Amtsterdamse zender AT5.

Amsterdam-West komt de laatste tijd vaker in het nieuws door gewelddadige incidenten. Een juwelier in de Jan Evertsenstraat werd eind mei overvallen. Hierbij werd geschoten. Een café in de buurt werd twee weken later beroofd.

2014-06-26