Onweersbui dreigt tijdens halve finale Oranje

Wie woensdagavond de halve finale van Oranje tegen Argentinië buiten wil kijken, loopt kans dat een onweersbui roet in het eten gooit. Tijdens de wedstrijd, die om 22.00 uur begint, is het in Nederland met temperaturen rond 19 graden echter niet koud, meldt weeronline.nl dinsdag.

De halve finale van Nederland op het WK voetbal wordt op veel plaatsen in Nederland op een groot scherm getoond. Woensdag is het overdag in het hele land regenachtig. Geleidelijk trekt de regen naar het zuiden weg en breekt vanuit het noordoosten de zon door. Ook loopt de temperatuur aan het einde van de dag op. Toch komen nog enkele losse buien voor, waarbij kans is op onweer.

In het Braziliaanse Sao Paolo, waar het Nederlands elftal het opneemt tegen Argentinië, is het woensdag volgens weeronline.nl echter gunstig voetbalweer. Naar verwachting wordt het er maximaal 18 graden, is het zwaarbewolkt en er is een grote kans op regen “Een beetje regen is zeker niet ongunstig voor Oranje.”