‘Volwassenen kunnen langer lenen voor extra studie’

Volwassenen die naast hun werk een extra studie willen volgen, kunnen hiervoor binnenkort tot hun 55e geld lenen bij de overheid om het collegegeld te betalen. De leeftijdsgrens, die nu nog vaststaat op 30 jaar, wordt opgerekt. De Telegraaf schrijft dat het voorstel vrijdag in de ministerraad wordt besproken.

De verruiming wordt volgens de krant mogelijk gemaakt omdat het kabinet wil dat Nederlanders zich vaker gaan bijscholen, zodat de concurrentiekracht van de economie op peil blijft.

Het terugbetalen van het geld moet ongeveer hetzelfde gaan als bij het nieuwe leenstelsel voor studenten. Dat betekent dat er lang mag worden afgelost, en het maandbedrag gemaximeerd wordt tot een klein percentage van het inkomen. De termijn om terug te betalen is volgens De Telegraaf nog onderwerp van gesprek.

2014-07-11