Negatief reisadvies voor Libië

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een negatief reisadvies afgegeven voor Libië. Alle reizen naar het Noord-Afrikaanse land worden vanwege de onvoorspelbare veiligheidssituatie afgeraden. Dat meldt het departement maandag.

Afgelopen weekend braken hevige gevechten uit rond het internationale vliegveld van de hoofdstad Tripoli. Bij de gevechten vielen meerdere doden. Het vliegveld is de komende dagen gesloten. Ook in Benghazi, waar volgens het ministerie een ‘soort stadsoorlog’ woedt, is het vliegveld tot nader order gesloten.

De gevechten spelen zich vooral na zonsondergang af. Voor heel Libië wordt dan ook afgeraden na zonsondergang nog op straat te zijn, besluit het ministerie het reisadvies.

Vanuit Nederland is het niet mogelijk een directe vlucht naar het Noord-Afrikaanse land te boeken. Ook zijn er geen Nederlandse maatschappijen die op Libië vliegen.