Extra geld voor studeren in buitenland

Minister van Onderwijs Jet Bussemaker (PvdA) trekt meer geld uit voor jongeren die in het buitenland willen studeren. Studenten die naar het buitenland willen, maken vanaf volgend jaar kans op een studiebeurs van vijfduizend euro. In totaal wordt vijf miljoen euro ter beschikking gesteld. 

De studiebeurzen zijn onderdeel van een scholarshipprogramma. Ook buitenlandse topstudenten die in Nederland willen studeren kunnen zo’n beurs krijgen. Verder zijn de beurzen ook bedoeld voor mbo-studenten. 

Bussemaker wil dat internationale ervaring de norm wordt voor alle studenten. “Internationale ervaring helpt studenten zich te vormen tot kritische en zelfstandig denkende mensen”, zegt ze in een verklaring. 

De minister denkt in de komende jaren duizenden studenten met het geld te kunnen helpen. De helft van de kosten voor de scholarships wordt door onderwijsinstellingen gedragen.