Tentamen Haagse Hogeschool moet over

Alle 57 studenten van de opleiding Bedrijfskunde MER aan de Haagse Hogeschool moeten een vrijdag gemaakt tentamen overdoen. Dat zegt een woordvoerder van de school. De studenten kunnen het tentamen Financiële Analyse, waarvan de vragen te koop bleken, donderdag opnieuw maken.

Omroep West had de opgaven van het tentamen vooraf in handen gekregen. De regionale omroep onthulde dat tentamenopgaven van de Haagse onderwijsinstelling op bestelling verkrijgbaar zijn.

De Haagse Hogeschool heeft maatregelen getroffen om verdere fraude te voorkomen. Wat deze maatregelen inhouden is niet bekend. Daarnaast is aangifte van gedaan van fraude of diefstal. Studenten die donderdag niet kunnen, bijvoorbeeld omdat ze met vakantie zijn, krijgen in september nog een kans het tentamen te halen.