NS tevreden over overgang naar chipkaart

De overgang van het papieren treinkaartje naar de eenmalige OV-chipkaart is goed verlopen. Dat zegt een woordvoerder van de NS in reactie op berichtgeving van Metro. FNV Spoor uit dinsdag in de forenzenkrant kritiek op het nieuwe systeem. 

De bond stelt dat de druk aan het loket oploopt en dat lange rijen aan de balie ontstaan vanwege de trage treinkaartjesprinter. De NS zeg verrast te zijn door de kritiek. “Ook omdat geen FNV-bestuurder in staat was toelichting te geven op de exacte zorgpunten. Wij gaan dan ook graag met ze in overleg”, aldus de woordvoerder. 

Volgens de NS hebben balie- en andere medewerkers er juist voor gezorgd dat de invoering van het nieuwe systeem voorspoedig verliep. Op drukke stations waren er wel rijen maar in andere delen van het land was het relatief gezien rustig.