Man die huis wil opblazen houdt politie uren bezig

De politie is zaterdagavond en -nacht in Putten urenlang bezig geweest met een verwarde man die dreigde zijn woning op te blazen. Een woordvoerder spreekt van een ‘serieuze’ situatie. De man kon uiteindelijk worden overgedragen aan de hulpdiensten. 

Hij dreigde rond 21.30 uur zijn woning aan de Acacialaan in brand te steken of op te blazen. De politie rukte daarop uit met een arrestatieteam en twee onderhandelaars. “We zijn een aantal uren met de man bezig geweest. Uiteindelijk hebben we hem rond 04.00 uur uit zijn huis gekregen”, vertelt de woordvoerder. 

De man kwam, net op het moment dat het arrestatieteam van plan was om de woning binnen te vallen, vrijwillig naar buiten. Hij was vanwege psychiatrische problemen al een bekende van de politie. 

De woordvoerder spreekt tegen dat de man zijn woning al ‘vol gas’ zou hebben gezet. “Die geruchten zijn niet waar. We hebben wel een aantal voorzorgsmaatregelen genomen. Zo is de straat afgezet en zijn omliggende woningen ontruimd. Ook was er iemand van het gasbedrijf aanwezig om het gas af te sluiten, maar de situatie is uiteindelijk niet geëscaleerd.” 

In het huis waren ook twee honden aanwezig. De viervoeters zijn door de dierenambulance meegenomen en overgebracht naar een pension.