Agent schiet man die dreigt met mes in been

Een agent heeft zondagavond in een woning in Rotterdam een 33-jarige man in zijn been geschoten. De man bedreigde de agent met een mes. Toen hij het wapen niet wilde wegleggen, schoot de politieman hem in zijn bovenbeen. 

De politie was afgekomen op een melding van huiselijk geweld in een woning aan de Gordelweg. De man zou zijn vriendin mishandelen. Toen de politie arriveerde, vertrok de vrouw met het kind van het stel naar boven. 

Daarop pakte de man een mes en begon te dreigen. Na meerdere verzoeken om het wapen neer te leggen, voelde een van de agenten zich genoodzaakt de man in het bovenbeen te schieten, zo meldt de politie. 

De Rotterdammer is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling van de wond. De woning is afgesloten voor onderzoek.