Vervuild vlees in Nederlandse winkels te koop

 In  Nederlandse winkels is vlees verkocht dat het verboden antibioticum furazolidon bevat. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een veevoederbedrijf uit Lopik, dat verantwoordelijk is voor het vervuilde vlees, gesloten. Dat meldt een woordvoerder. 

Wat de gevolgen zijn voor de voedselveiligheid kon de NVWA dinsdag nog niet zeggen. 

Het bedrijf heeft het chemische middel door het veevoer gemengd. Kalveren en varkens hebben het vervuilde veevoer vervolgens gegeten. Het vlees van de dieren, dat door de furazolidon niet meer geschikt is voor consumptie is naast Nederlandse winkels, ook in België, Frankrijk, Duitsland en Italië terechtgekomen. 

Onderzoek door de NVWA leidde naar het bedrijf in Lopik. Het veevoederbedrijf was niet bereikbaar voor commentaar.