Veertig tot vijftig lichamen naar Nederland

De twee vliegtuigen die woensdagmiddag vanuit Charkov naar Nederland vliegen, nemen naar schatting veertig tot vijftig slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne mee. Dat zegt een woordvoerder van de Nederlandse politie ter plaatse. 

Een Nederlands en een Australisch vliegtuig vertrekken rond 10.00 uur Nederlandse tijd naar Eindhoven. Voor het vertrek van de toestellen is er op de luchthaven van Charkov een korte ceremonie. Daarbij spreken een of meer mensen, aldus de woordvoerster. 

De eerste stoffelijke resten komen naar verwachting rond 16.00 uur aan op Eindhoven Airport en worden daarna zo snel mogelijk onder politiebegeleiding vervoerd naar een militaire kazerne in Hilversum. De snelwegen A2 en A27 worden dan deels afgesloten voor verkeer om ruimte te maken voor het vervoer van de slachtoffers van de vliegramp. Dat zal gevolgen hebben voor de avondspits.