Geen vliegverkeer tijdens minuut stilte

Het vliegverkeer boven Nederland ligt woensdagmiddag bijna een kwartier stil vanwege de nationale dag van rouw. Rond 16.00 uur, als een minuut stilte wordt gehouden, stijgen of landen er geen toestellen van de luchthavens in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Maastricht en Eindhoven. Dat zegt een woordvoerder van de Luchtverkeersleiding. 

Voor het vliegverkeer geldt hetzelfde protocol als tijdens dodenherdenking op 4 mei. Vanaf 15.50 uur wordt het verkeer afgebouwd tot enkele minuten na 16.00 uur. 

Boven de binnenstad van Amsterdam vliegen woensdagavond bovendien geen vliegtuigen in verband met de stille tocht. Het luchtruim is er tussen 19.00 en 22.00 uur gesloten. 

Ook voor Eindhoven Airport, waar de eerste lichamen van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne rond 16.00 uur aankomen, zijn verschillende maatregelen van kracht. Vanwege de ceremonie is het volledige vliegverkeer tussen 15.45 en 18.00 uur stilgelegd.