Veel meer examens ongeldig verklaard

De onderwijsinspectie heeft vergeleken met vorig jaar veel meer eindexamens ongeldig verklaard. In totaal moesten 346 leerlingen hun examen helemaal of gedeeltelijk overdoen. In 2013 werd nog ruim twee derde minder examens ongeldig verklaard. Toen ging het om 105 leerlingen. Dat bevestigt de Inspectie van het Onderwijs vrijdag berichtgeving hierover van nu.nl. 

Bij 222 leerlingen is het examen ongeldig verklaard, omdat er op school iets is misgegaan. Zo raakte op twee scholen het examenwerk van 71 leerlingen zoek. Ook werden er 26 leerlingen ziek en werden wijzigingen op het examen voor 36 personen niet voorgelezen. Bij 87 examens zijn overige redenen, zoals het gebruik van niet toegestane hulpmiddelen of stroomstoringen, de oorzaak van de ongeldigverklaring. 

Bij 51 examens heeft een docent antwoorden aangepast of toegevoegd. Ook zijn twee keer cijfers opgehoogd zonder overleg met de tweede corrector. Verder zijn 1372 digitale vmbo-examens en 95 rekentoetsen ongeldig bevonden.