Politie ontvangt 150 foto’s en films van crash MH17

De politie heeft tot maandagmiddag ruim 150 foto’s en video’s van tijdens of na de crash van vlucht MH17 gekregen. Het beeldmateriaal is onder meer geüpload vanuit Rusland en Oekraïne, laat een woordvoerder weten. 

Of de beelden bruikbaar zijn voor het het onderzoek is nog niet duidelijk. De politie moet alles nog bekijken en analyseren. De woordvoerder hoopt bovendien dat er nog meer binnenkomt. 

De Nederlandse politie deed de oproep vrijdag in het Oekraïens, Russisch, Engels en Nederlands. Het onderzoeksteam wil de plek van de ramp net voor, tijdens en na de ramp in beeld brengen om zo een reconstructie te maken. Het beeldmateriaal kan via de site van de politie worden verzonden. 

De vlucht MH17 van Malaysia Airlines werd anderhalve week geleden neergehaald. Alle 298 inzittenden, onder wie 194 Nederlanders, kwamen om het leven.