Toenemende drukte op vakantiewegen

De drukte op de wegen van en naar vakantiebestemmingen loopt net als de afgelopen weken op zaterdag toe. Rond 11.00 uur stond zo’n 315 kilometer file in Frankrijk, meldt de ANWB. 

De grootste problemen zijn er in de Rhônevallei op de A7 naar het zuiden. Door het midden van Frankrijk staan lange files op de A71 en de A75. “Veel mensen denken nog dat dit een goede omweg is, maar dat is helaas al lang niet meer zo. Het is lood om oud ijzer”, zegt een woordvoerder. In het westen van Frankrijk is het erg druk op de A10 Parijs richting Bordeaux, vooral bij de tolstations staan files. 

Bij de Gotthardtunnel in Zwitserland loopt het verkeer in beide richtingen anderhalf uur vertraging op. In Oostenrijk is de wachttijd voor de Karawankentunnel twee uur. Verkeer in Italië loopt vast in het noorden. Daar is het vooral op de A1/A14 van Milaan naar Rimini druk met veel langzaam rijdend verkeer. Ook op de A22 tussen Verona en Innsbruck (Oostenrijk) is het druk. In Duitsland zijn er in beide richtingen files op de A8 tussen München en Salzburg. 

De ANWB verwacht dat de drukte in het begin van de middag afneemt, net als in voorgaande weken.