Arrestaties bij onrustige demonstratie in Den Haag

Bij de demonstratie tegen de islamitische terreurorganisatie IS in Den Haag zijn zes tegendemonstranten opgepakt. Dat laat de politie zondag weten. De mobiele eenheid moest ingrijpen toen een groep agressieve tegendemonstranten met stenen gooiden. Ook journalisten van Zoomin.TV en de Telegraaf werden door de groep aangevallen. Een agent raakte lichtgewond. 

Bij de demonstratie waren tweehonderd anti-IS-demonstranten op de been. Op de Hoefkade in de Schilderswijk ging het mis en moest de mobiele eenheid ingrijpen. Twee tegendemonstranten werden aangehouden. Na afloop van de demonstratie hielden agenten nog vier tegendemonstranten aan. Ze worden verdacht van openlijk geweld, belediging en opruiing. 

De route van de mars werd aangepast om de confrontatie tussen demonstranten en tegendemonstranten te voorkomen. De demonstranten moesten een kortere route terug naar het Centraal Station nemen. 

De demonstratie werd begeleid door agenten. De demonstranten willen dat de politie en gemeente ‘korte metten maken met de honderden fundamentalistische islamieten die de Schilderswijk onveilig maken’. Op Facebook hadden zo’n driehonderd mensen zich aangemeld voor de demonstratie.