Van Aartsen woensdagavond terug in Den Haag

De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) keert woensdagavond terug van vakantie. Dat heeft het presidium van de Haagse gemeenteraad dinsdag laten weten. Dat betekent dat nog deze week een spoeddebat kan worden gehouden over de situatie in de Schilderswijk. 

Het initiatief voor een spoeddebat van Groep De Mos-Ouderenpartij wordt door voldoende partijen ondersteund, zo liet fractievoorzitter Richard de Mos eerder op de dag weten. 

Aanleiding voor het spoeddebat vormt de betoging van zondag tegen de terreurorganisatie IslamitischeStaat (IS). Islamitische tegendemonstranten verstoorden de demonstratie, onder meer door met stenen te gooien. Een aantal journalisten werd belaagd en een agent raakte gewond. 

Plaatsvervangend voorzitter van het presidium van de gemeenteraad Rachid Guernaoui (D66) laat weten dat een spoeddebat deze week kan plaatsvinden, als ten minste 23 van de 45 leden van de Haagse gemeenteraad aanwezig zijn.