Kettingrovers sleuren vrouw mee

 

Een 50-jarige vrouw is zondag in Den Haag enkele meters meegesleurd door een stel jongens die probeerden haar te beroven van een ketting. De daders wisten met de ketting te ontkomen. De ouders van een 16-jarige verdachte zijn later in de cel beland, omdat ze de agenten aanvielen die op zoek waren naar hun zoon.

De beroving vond omstreeks 13.15 uur plaats in de Smitstraat, meldt de politie. De vrouw zette vuilnis buiten toen zij van achteren werd beetgepakt en de ketting van haar nek werd getrokken. Op het moment van de beroving kwam de zoon van de vrouw de straat ingelopen, die andere familieleden alarmeerde. De drie daders wisten te ontkomen, met de ketting.

Getuigenverhoren leidden de politie naar een 16-jarige Haagse verdachte. Agenten troffen de moeder van de jongen thuis aan. Zij alarmeerde de vader. Volgens de politie ontstond binnen de kortste keren een handgemeen tussen de politiemannen en de ouders van de 16-jarige. De vader en moeder zijn aangehouden. De politie verwacht hun zoon snel aan te houden.


20 februari 2012, 11:52 
©novum