Cohen treedt terug als PvdA-leider


Job Cohen treedt met onmiddellijke ingang terug als politiek leider van de Partij van de Arbeid. Hij legt het voorzitterschap van de Tweede Kamerfractie neer en zal niet terugkeren in de Tweede Kamer. Dat heeft hij maandag bekendgemaakt.

Cohen zegt de overstap naar de landelijke politiek te hebben gemaakt omdat hij wilde bijdragen aan een ‘fatsoenlijke samenleving’. “Ik moet helaas vaststellen dat ik er onvoldoende in ben geslaagd de weg naar deze fatsoenlijke samenleving geloofwaardig over het voetlicht te brengen”, zegt Cohen in een schriftelijke verklaring.

“Mensen perspectief bieden, zeker in deze crisistijd, dat is de taak van de PvdA. En wanneer je als politieke leider daaraan onvoldoende effectief kunt bijdragen, behoor je terug te treden”, stelt de 64-jarige Cohen verder.

De positie van Cohen als partijleider stond in toenemende mate ter discussie. Vorige week bleek dat een deel van de PvdA-fractie niet langer vertrouwen in hem heeft.

Om 16.30 uur geeft Cohen een persconferentie op het partijbureau in Amsterdam.

20 februari 2012, 14:44
©novum