Elf gewonden bij busongeluk Den Haag

Bij een busongeluk in Den Haag zijn dinsdagochtend elf gewonden gevallen. Acht van hen, onder wie de chauffeur van de stadsbus, zijn naar een ziekenhuis gebracht. Twee mensen zijn zwaargewond, meldt de brandweer dinsdagmiddag. 

Een aardgasbus van vervoerder HTM reed op de Hengelolaan de rijbaan in tegengestelde richting op en botste daarna tegen een boom. De aardgasbus is veiliggesteld. “Er is geen risico dat de bus nog in brand vliegt of omvalt”, zegt een brandweerwoordvoerder. 

Er is nog geen duidelijkheid over de oorzaak van het ongeluk. Berichten dat de buschauffeur onwel was geworden kunnen nog niet worden bevestigd, aldus de brandweer. 

Hulpdiensten hebben ongeveer 25 mensen gecontroleerd op eventueel letsel. “De mensen die naar een ziekenhuis zijn gebracht hebben voornamelijk verwondingen in hun maagstreek opgelopen”, aldus de woordvoerder. “De inzittenden zijn door de abrupte klap naar voren geslagen.” De Hengelolaan is twee uur afgesloten geweest.