‘Woning Timmermans extra beveiligd’

De woning van minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans in Heerlen is extra beveiligd met een hoog metalen hek en extra beveiligingscamera’s. De maatregelen zijn nodig vanwege een ‘verhoogde dreiging’ richting de minister, schrijft NRC Handelsblad maandag op basis van Haagse bronnen.

De dreiging zou te maken hebben met Timmermans’ nieuwe baan als eurocommissaris. Tegenover de krant wil het ministerie van Veiligheid en Justitie niet zeggen waar de dreiging vandaan komt. Het departement doet nooit mededelingen over de beveiliging van bewindspersonen.

Mogelijk hangen de extra maatregelen samen met het algehele veiligheidsbeleid van de EU. De Europese Commissie gaat uit voorzorg de beveiliging rond haar gebouwen in Brussel aanscherpen, zo werd maandag duidelijk. Dit als reactie op een verijdelde aanslag door moslimterroristen, meldde persbureau Belga op basis van een interne e-mail van eurocommissaris Maros Sefkovic.

2014-09-22