Wilders blijft achter omstreden uitspraak staan

PVV-leider Geert Wilders blijft bij zijn omstreden uitspraak over ‘minder Marokkanen’ waarvoor hij binnenkort wordt verhoord. Dat zei Wilders donderdagmiddag in een reactie in de wandelgangen van de Tweede Kamer. “U kunt ervan uitgaan dat ik natuurlijk nog achter alles sta wat ik heb gezegd.”

Wilders herhaalde verder dat hij het een ‘schandelijke beslissing’ van het OM vindt om hem als verdachte aan te merken. “Ik vind het onbegrijpelijk dat het OM in een tijd dat de wereld in brand staat, in een tijd dat ze zich moeten richten op al die Nederlandse jihadgangers, waarvan tachtig procent Marokkanen zijn. Laat ze zich daarop richten.”

“En de boodschapper van het nieuws moet blijkbaar politiek worden onthoofd”, vervolgde Wilders. “De boodschapper van het nieuws, wat ik in dit geval ben, mag blijkbaar niet zeggen wat ie vindt, terwijl ik heb gezegd wat miljoenen mensen thuis vinden.”

Wilders zei verder dat ‘werkelijk helemaal niemand’ hem of de PVV eronder zal krijgen. “Al komen er driehonderd processen, al gaat het dertig jaar duren, niemand zal mijn mening kunnen laten veranderen. Ik ben heel erg strijdbaar, ook heel erg boos.”

De PVV-leider snapt verder niet dat PvdA-leider Diederik Samsom en partijleider Hans Spekman niet worden vervolgd en ‘nog net geen bos bloemen krijgen thuisgestuurd’. Vrouwe justitia is kennelijk niet blind, aldus Wilders. Hij wilde verder geen vragen beantwoorden, omdat hij nu is aangemerkt als verdachte en met zijn advocaat wil overleggen.

Het OM maakte donderdagochtend bekend dat Wilders wordt verdacht van discriminatie. Zijn uitlatingen over ‘minder Marokkanen’ in maart zijn beledigend en zetten aan tot haat. Waarschijnlijk wordt hij vervolgd.

2014-10-09