Spijbelaar vergeet schooltas na inbraak Amsterdam

Drie jongens van 16 jaar zijn vrijdag aangehouden op verdenking van inbraak in een woning in Amsterdam Zuidoost. Het drietal kon worden opgespoord doordat een van hen in alle haast vergat zijn schooltas mee te nemen, meldt de politie woensdag.

De bewoonster van de woning aan het Maldenhof schrok rond 09.20 uur wakker van lawaai en kwam in haar woonkamer een van de drie inbrekers tegen. Toen ze begon te schreeuwen, vluchtte de inbreker. De vrouw zag in haar tuin nog twee andere jongens wegrennen.

Een van de drie jongens had zijn schooltas laten liggen. Aan de hand daarvan stelde de politie een onderzoek in en kon de jongen worden opgespoord. Zijn twee kompanen werden diezelfde dag opgepakt. Het drietal komt uit Amsterdam Zuidoost en moet zich later bij de rechter verantwoorden.

2014-10-15