Politie doorzoekt woningen jihadisten

De politie heeft donderdagochtend negen woningen van mogelijke jihadisten doorzocht in Rotterdam, Eindhoven, Arnhem en Doesburg. Daarbij is beslag gelegd op computers, tablets, gegevensdragers en mobiele telefoons, meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie.

De actie was gericht op het verzamelen van bewijsmateriaal tegen gewelddadige jihadisten en hun reizen naar Syrië. De onderzoeken richten zich daarnaast op deelname aan de terroristische organisatie Jabhat al-Nusra, een aan Al-Qaida gelinkte tak die actief is in Syrië.

De onderzoeken naar gewelddadige jihadisten lopen al een tijd, maar tot nu toe zijn geen verdachten aangehouden. Wel zijn de paspoorten van zes mannen ingenomen. Ondertussen bouwen justitie en politie intensief strafdossiers over jihadgangers op, om verdachten op te sporen en vervolgen.

2014-10-30