Categories Nieuws Artikelen

Controle rookverbod mogelijk met luchtmonsters

Inspecteurs die de naleving van het rookverbod controleren krijgen mogelijk apparaten mee om luchtmonsters te nemen. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Inspecteurs controleren nu door te ruiken en te kijken.

 

Uit een verkennend onderzoek is gebleken dat meetapparatuur een goede toevoeging kan zijn aan zintuiglijke waarneming. Vervolgonderzoek moet nu uitwijzen welke apparatuur het beste kan worden ingezet en op welke manier. Zo kunnen draagbare apparaten worden gebruikt, maar ook detectoren die buiten openingstijden geplaatst kunnen worden.

 

Een woordvoerder van het RIVM kon vrijdag nog niet zeggen wanneer de uitkomsten van het vervolgonderzoek bekend zijn.

 

Vorige week liet staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn (PvdA) weten dat het rookverbod ook geldt voor kleine cafés zonder personeel. Sinds de invoering van het rookverbod in de horeca hadden dergelijke cafés een uitzonderingspositie.

 

2014-10-31