Tientallen vluchten Schiphol vertraagd door mist

Passagiers die woensdag reizen via Schiphol moeten vanwege de mist rekening houden met vertraging. “Wij raden hun aan de actuele vluchtinformatie in de gaten te houden”, zegt een woordvoerder van de luchthaven.

 De vertraging kan oplopen tot een halfuur en in uitzonderlijke gevallen tot een uur, zegt de woordvoerder. Bij tientallen vluchten wordt op de website al aangegeven dat ze vertraagd zijn. De mist verdwijnt naar verwachting in de loop van de ochtend. “Het weer is moeilijk te voorspellen, dus wij durven niet te zeggen hoelang de problemen aanhouden.”

 Eindhoven Airport heeft geen last gehad van de mist. “Bij ons zijn geen vluchten vertraagd. Het is nu nog wel heiig maar de mist begint op te trekken”, zegt een woordvoerder.

 201411-05